HOME  >   complete voeding

Complete voeding

In de loop der tijden is de hondenliefhebber er zich al lang van bewust geworden dat de hond niet kan leven van vlees alln!

Omdat honden dieren zijn die tot de klasse der carnivoren behoren en dus prooidiereters zijn, is het ook begrijpelijk dat enkel het vlees van slachtdieren niet in de behoefte voorzien.

Het doet er niet toe of het een stuk vlees is van de bil, kop, nek of schouders - of organen zoals longen, hart, lever, milt, nier, pens, lebmaag en boekmaag. Wat de magen betreft, lust de hond het liefst de daarin aanwezige voorverteerde plantaardige bestanddelen.

In de eerste helft van de vorige eeuw was het niet zo moeilijk om aan deze bestanddelen te komen. Maar door de verstedelijking van Nederland, waardoor wij steeds dichter op elkaar zijn komen te wonen, werden ook verscherpte maatregelen door de vleeskeuringsdiensten ingevoerd, en kwamen er verordeningen dat alle organen die behoren tot het maag- en darmstelsel alleen slachthuizen mogen verlaten als deze zijn ontdaan van de inhoud. Ook voor particulieren werd het onmogelijk gemaakt rechtstreeks te kopen.

Door deze laatste ontwikkelingen en door het sterk stijgende aantal hondenbezitters, is een enorme vraag ontstaan naar voeders die dezelfde kwaliteit hebben als bovengenoemde bestanddelen.

Veelvuldig onderzoek heeft uitgewezen dat het niet zo makkelijk is om een voeding te maken die constant van kwaliteit is en voldoet aan de eisen van een goede, complete voeding op versvlees basis.

Toch is het AHV gelukt een voeding te ontwikkelen die:

- constant van kwaliteit is,
- voldoet aan de eisen van een goede, complete voeding,
- geschikt is voor alle rassen,
- te gebruiken is voor alle leeftijden,
- betaalbaar is.

AHV Vlees pens compleet.
Een complete vleesvoeding
Lees verder

AHV Breda
Pietersberg 7
4822 TS Breda
Telefoon: +31 (0)76 5415003
Email: info@ahv-breda.nl

created by blauwpak Webdesign