HOME  >   OVER ONS

Ontstaan van AHV-breda

Hallo geachte website bezoeker,

Ik ben John Adema en de tweede generatie Adema die zich bezig houdt met de productie en verkoop van hondenvoeders, waarin overigens ook de derde generatie, mijn zoon Wesley, al jaren werkzaam is. Het bedrijf AHV-breda werd in 1974 door mijn vader opgericht in Rijen(Noord Brabant).  Hij kreeg het idee, gebaseerd op zijn ervaring in de versvleessector, om een voeding voor honden te ontwikkelen met de juiste voedingsbalans en smaak.  In de ontwikkeling betrok hij ook de inbreng van bevriende asiel- en kennelhouders. Vanaf het begin van het bedrijf verwerken we alleen kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Omdat het product goed aansloeg in de markt en de verkopen gestaag groeiden zijn we in 1999 vanuit Rijen verhuisd naar Breda in het stadsdeel Haagse Beemden. In de nieuwe locatie was voldoende ruimte voor de omzetgroei. De nieuwe fabriek was zodanig ingericht dat er werd voldaan aan de hygine eisen volgens de geldende wet- en regelgeving. De HACCP methodiek zorgt voor handhaving van de hoge kwaliteit van onze producten. Het bewijs hiervoor leid ik af uit onze tevreden terugkerende clientle.

Waarom kiezen voor AHV-breda producten voor uw hond?

John Adema: De reden hiervoor is dat wij vleessoorten en organen verwerken van slachtdieren, die door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zijn goedgekeurd. Vlees en/of slachtafvallen van varkens verwerken we niet. Door deze keuze is het koken van ons product niet nodig. Onze klanten hebben vertrouwen in ons product; bovendien vinden er regelmatig controles plaats door de VWA. De door hen gegeven adviezen neem ik mee in onze productiemethodiek.

Omdat de hond een geliefd huisdier is en gezien wordt als een gezinslid wil men voeding aan de hond geven, die de gezondheid en de levensduur bevordert. Daarom heb ik een productassortiment dat past bij elke levensfase van de hond. Onze producten Vlees Pens Kompleet en Vlees Kompleet brengen wij in worsten van 500 gram op de markt.

Waarom kiezen voor vers kompleet voeding in plaats van blikvoeding en/of brokjes?

John Adema: Ik zie dat veel mensen kiezen voor brokjes en blikvoeding omdat we in een haastige maatschappij werken en leven.
De hond kan weliswaar relatief gezond zijn en oud worden, maar ook komen er vaak darm- , maag- en huidproblemen  voor. Deze klachten kunnen verband houden met de voeding die de hond krijgt. Mijn ervaring is dat de klachten veelal verdwijnen als de hond een komplete voeding op basis van vers vlees voorgezet krijgt.
 
Ik heb hondenbezitters gevraagd waarom zij ons succesproduct Vlees Pens Kompleet hebben gekozen.
De antwoorden daarop waren kort samengevat:
- Uit liefde voor hun hond;
- Het is een smakelijk product;
- Het is natuurlijk en gezond;
- Het is rijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen;
- Er zijn geen kleurstoffen en conserveermiddelen toegevoegd;
- Hun hond is in balans. 

Lees verder:

complete voeding

onze producten

AHV Breda
Pietersberg 7
4822 TS Breda
Telefoon: +31 (0)76 5415003
Email: info@ahv-breda.nl

created by blauwpak Webdesign